tisdag 26 februari 2008

Spurs seger i Ligacupen sporrade Foppa till tidig comeback?


Tottenham vann ligacupen i söndags genom att besegra Chelsea med 2-1 i finalen.

Spurs mittbackspar var helt outstanding i matchen: Ledley King som varit i klubben sen han var 14 år och nyförvärvet Jonathan Woodgate, som gjorde sin fjärde match för klubben och passade på att göra avgörande målet. Båda har haft enorma skadeproblem de senaste två åren och gjort flera kortvariga comebacker för att åter bli skadade. Något de har gemensamt med en viss ishockeyspelare som råkar vara stenhård Spurs-supporter, nämligen Peter Forsberg. Säkerligen måste mittbackarnas viktoriösa återkomst på toppnivå där man bärgade Spurs första titel på nio år varit inspirerande för Foppa?

Woodgate har även hunnit med en misslyckad och skadedrabbad sejour i Real Madrid, men har alltså lyckats komma tillbaka i gammalt gott slag efter det. Något som kanske också inspirerar Foppa då hans säsonger i anrika Philadelphia Flyers inte blev vad han hoppats på. Även om Foppa knappast fick samma katastrofala hemmadebut som Woodgate hade för Real, då han lyckades med konststycket att både åstadkomma ett självmål och bli utvisad.

Skillnaden är att Woodgate och King är sju år yngre än Foppa (födda 1980). Men 35 i hockeyår kanske motsvarar 28 i fotbollsår. Hoppas verkligen att Forsberg också kommer tillbaka till något som i varje fall är nära den nivå han spelat på. För i ärlighetens namn motsvarar inte Peter Forsbergs spelstil en stabil, snabb och passningssäker mittback i fotboll, utan snarare något i stil med en Zinedine Zidane 2.0, alltså som Zidane, fast tvåvägsspelare.

Självklart återvänder Foppa till Denver, kanske för att den oefterhärmlige reportern Göran Zachrisson fick hom att se Colorados landskap i ett indianperspektiv (8:10 in i klippet):


Tack till Rallypippi för klippet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Hossein Nayebagha sa...

Jag reagerade lite på att både AB och Eurotalk på Svenskafans.com verkar ha glömt att Spurs vann FA-Cupen 1991. Man talade om den här musse pigg-titeln som den första på eeeeevigheters evigheter för Tottenham. Jag minns den väl eftersom det var den första finalen jag såg. Det var mot Forest, som hade Stuart Pearce och en tjurskallig ung mittfältare som hette Keane (Roy). Samma match där Gascoigne försökte tackla Des Walker, men skadade sig själv och blev borta ett helt år typ. Sen på samma frispark gör Stuart Pearce 1-0 till Forest. Vadå humor. Tror sen att en halvdoldis vid namn Stewart (Ian?) gjorde nåt av målen när matchen vändes. Good times.