fredag 26 januari 2007

Lennart Fat cat förlorade...

Lennart "Fat cat" Johansson förlorade ordförandeposten i UEFA till den, i sammanhanget, lille parveln Michel Platini.

Jag har aldrig förstått varför man i Sverige skriver om Fat cat, som om vi skulle "hålla" på honom i dessa val. Vad har han gjort för Sverige? Ser det inte ut som han varit ordförande liiite fööör länge? Karln är 77 år och har varit ordförande i FIFA sen 1990. Glöm inte Lennarts klassiska uttalande om damfotboll och sponsring:

"Det finns många företag som skulle kunna ha användning av en tjej, svettig, som spelat i regnet och när hon kommer ut från omklädningsrummet så ser hon alldeles underbar ut. Om inte så får de finna sig i att bara få pengar när publiken kommer till matcherna".

Lennart efter möte i Sydafrika på 90-talet:

"Hela salen var full av svartingar och det blir jävligt mörkt när de sitter tillsammans. Är de dessutom ilskna så är det inte så jävla muntert."


Lennart - You sexy motherfucker! Ta en kaka till! Kanske bäst att du blev bortröstad innan VM går av stapeln i Sydafrika. Vi kan skicka en delegation med skolbarn som kan ta emot dig på Arlanda med Expressen-löp och flaggor i händerna.

Platini såg ut att åldras 10 år under VM i Frankrike 1998, då han var något slags huvudansvarig för organisationen kring mästerskapet. Själv blev han europamästare med Frankrike 1984 och han blev EM:s skyttekung. Det ryktades om att det franska laget var riktiga livsnjutare och kunde dricka vin, i halvtid. När Platini fick frågan om det förekom vin i omklädningsrummet svarade han iskallt:

-Det gick inte att se om det fanns några vinflaskor, på grund av all cigarettrök.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: