fredag 2 november 2007

Definitionen på björntjänst


Just som Schenström inte trodde det kunde bli värre, så får hon stöd från någon man kanske inte vill ha stöd ifrån just i sammanhanget "folk i politiken som druckit ett till tio glas för mycket på krogen och då uppträtt på ett i allmänhetens ögon olämpligt sätt", självaste fröken "top of the line as glad i hatten as you are ever gonna get", Crazy horse hall of famer, Anna Sjödin.

Det måste ju varit nån från sossarna som bad Anna Sjödin skriva den för att sänka Schenström under alla bord hon någonsin kunnat dricka sig under. Det är stor humor. Och jag tycker synd om både Schenström som fick den björntjänsten och Sjödin, som inte begriper att hennes inlägg inte är så mycket stöd, utan mer ett löjeväckande försvarstal för hennes egen och andra politikers rätt att kröka på krogen, vilket Schenström-affären inte handlar om.

Det kommer dessutom stöd från ytterligare ett oväntat håll, nämligen Josefin Brink (v), och hon vill liksom Sjödin göra det här till en moralfråga och antyder att folk, politiker och journalister är upprört indignerade bara för att Schenström är kvinna och är full på krogen och pussas. Man häpnar. Ibland är det läge att titta upp över könsmaktsordningbarrikaden och lukta på kaffet.


  • Om man har nåt slags jour, vilken som helst, är det väl inte lämpligt att sitta på krogen och dricka ca 10 glas vin, oavsett om man är man eller kvinna?

  • Om man sitter som den högste förtroendevaldes högra hand, är det då lämpligt att låta sig bjudas på rejäla mängder alkohol av den som är satt att granska den förtroendvalde, och dessutom ha en så nära relation med denne granskare, oavsett om man är man eller kvinna?

Självklart är inte Philblads uppträdande klanderfritt och det känns ju verkligen tveksamt om han kan anses vara kritiskt granskande och oberoende, oavsett om han skulle vara man eller kvinna. Men bara för att han också uppträtt olämpligt, så rättfärdigar väl inte det Schenströms agerande? Och det är väl upp till TV4 hur opartiska reportrar de vill använda sig av och vilken trovärdighet de vill signalera? Det är ju ett privat företag, medan Schenström ju faktiskt betalas av, och därmed ska arbeta för, mig och dig.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller inte alls med dig. Det var snarare det mest sansade inlägget i den debatten.

Magnus

glenn sa...

måhända att det är sansat, men det missar ju målet med 100 meter och det verkar du också gjort?