söndag 6 maj 2007

Grattis Bajen - idrottens obs-klass

Hammarby vann ytterst välförtjänt SM-finalen i handboll. Det är bara att gratulera. Dock måste jag säga att jag är hjärtligt trött på fjäskeriet och romantiseringen kring "Bajen". Om man tittar på arrangemanget kring matchen så hade Bajen fått en hel kortsida nära plan samlat. Det var dock minst, vågar jag påstå, 1500 Skövde-fans i Globen (icke-Stockholmare är också människor DN-Esk, borde väl du veta?). Men de fick istället spridda platser långt upp på läktaren. I och med att akustiken är som den är i Globen så är det då svårt att göra sig hörd och heja fram sitt lag. (Det är dessutom svårt att överhuvudtaget se matchen när man har en stor tjock "publikvärd" i Bajen-tröja i vägen, som får utleva sina viktighetsfantasier för att nån stoppat en walkie-talkie i fickan på honom.) Speakern önskar också "Bajen-fans" särskilt välkomna till Globen. Varför? Skulle "Black army" önskats särskilt välkomna? Jag trodde det skulle vara ett neutralt arrangemang från Svenska handbollsförbundet.

Efter matchen är det prisutdelning. Men innan den så spelas i högtalarsystemet, av nån outgrundlig j-a anledning "Just idag är jag stark", Söderhaschtomtarnas motsvarighet till "My way". Och när silvermedaljerna delas ut, så applåderar inte Bajen-spelarna, tränarna eller ledarna, utan står och leker nån klapplek med sin klack vända bort från Skövde-spelarna. Otroligt dåligt, osportsligt och stillöst, måste jag säga. Har alltid gillat Hammarby förut. Men med den ekonomiska dopningen i bandyn, de hatiska ramsorna jag hört på Söderstadion och gårdagens arrangemang och osportsliga uppträdande under prisutdelningen, så har har bilden av Bajen som ett charmigt lag ersatts av en bild av en klubb med ett självförhärligande tunnelseende med bristande kunskaper i bokföring.

Grattis till guldet och lycka till i fortsättningen mot era tuffaste motståndare: Studenternas IP, er skeva självbild och Kronofogden. (Kommitéerna som beslutar om elitlicens har jag medvetet utleämnat eftersom de i slutändan sällan brukar vara något problem, för Hammarby alltså.)

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha! Vem fan bryr sig om vad du tycker om Hammarby?

HASCH O TINNER BAJEN VINNER ALÈ ALÈ SOCIALGRUPP 3

HATA GÖTEBORG!

Anonym sa...

Gäääsp...

Anonym sa...

Bitterheten lyser igenom...
Finns de ngn som heter Glenn i skövde?

Skövdes gigantiska följe hade ju givetvis totalt demolerat Bajens klack om dessa fattat att man inte bara fick en kortsida tilldelat sej, utan att man kunde TA en hel sektion...

HATA GÖTEBORG!

Anonym sa...

Jo, visst var Bajenlirarna lite frånvarande när silvermedaljerna delades ut för dom var oerhört lyckliga och ville glädlas med sina fans för hur ofta får man vinna ett SM-guld på hemmaplan?

på banketten efteråt så var det enbart goda miner spelarna emellan i finallagen och inte håller Skövdelirarna med dig i ditt resonemang utan dom har full förståelse för det inträffade!

Anonym sa...

Hohoho!

Kultförklaring på det här inlägget. Om skövdefansen hade koncentrerat sig på att sjunga istället för att bröla med sina hockeytutor i 90 minuter, så hade jag kunnat ta dem seriöst.

Förövrigt är det en ren lögn i inlägget. Bajenklacken applåderade Skövde till silvret. Fast applåden var ungefär lika lång som den tiden Skövde var med i matchen - det vill säga 30 sekunder.

Lycka till med rönnbären. Det är väl inte vårt fel att ni inte kan ha kul?

/FPV

Anonym sa...

Apropå skövdefansens spridda positioner i globen så får Skövde som klubb ta ansvar för det inträffade eftersom man köpte sina biljetter utav Sävehof och det man inte visste var att just dessa biljetter var spridda runt om i globen.

sedan kan man läsa mer intressanta saker på Skövde IK`s forum om vad vanliga fansen tyckte om sin final upplevelse.

Och självklart applåderade vi i bajenfans Skövdespelarna för en bra gjord säsong vid silverutdelningen!

Anonym sa...

Nyanserat.... eeh not, men "obs-klass" var lite kul, kred för den. Lycka till nästa säsong Skövde, Byn, Saik och alla andra som är så förtjänta av ett SM-guld.

glenn sa...

ojojoj. kul att så många bajare klickat sig hit. hoppas de flesta kan ta inlägget med glimten i ögat. kan väl erkänna att det med lite distans kändes i bittersuraste laget, men det var så det kändes då och det blev bättre när man fått skriva av sig den värsta besvikelsen. hade bajen utklassat nåt annat lag hade jag nog haft ett annat perspektiv. tyckte ändå inte stämningen nådde upp till söderstadion-nivå, men så satt man ju inte så bra till heller. och ni är ju experterna (knappast esken eller?).

hammarby var överlägset. både på läktaren och på planen. det var inte direkt ”små marginaler” som avgjorde.

danne: nej, det märks ju.

FPV: det är klart att skövde-lirarna inte brydde sig om hur det var vid prisutdelningen. de vaknade väl lagom till banketten? jag uppfattade i a f att bajen-spelarna och ledarna vände ryggen åt skövde när silvret delades ut. påminde om en bajen-kontring i matchen. skitsamma.

fogden: ah va' f-n är bajen-fans höjden av nyanserade kommentarer efter sura förluster? tack för kredden. som sagt glimten i ögat.

skövde ik? lirade de nåt super-playoff 3 i uppvärmningshallen eller. jag såg inte de i globen i a f? det är till att ha respekt för motståndarna när man inte ens vet vad de heter. handbollsintresset lyser tydligen med sin frånvaro. du skulle ju säkert gå på sm i kendo om bajen var i final för att få en extra eftermiddagsfylla.

men nej, IFK skövde hade inte vunnit matchen om vi "tagit" en kortsida (det hade ju säkert tillåtits, tjena. skövde-fansen fick ju inte ens fisa på läktarna för "publikvärdarna" innan polisanmälan gjordes), men vi hade kanske kunnat minska ner bajens räddningsprocent till ynka 50, eller försökt välta globen eller nåt.

som sagt bajen spelade riktigt bra. de bästa spelarna var bra och flera spelare (h9, norsken, finnen bl. a.) höjde sig över nivåer jag inte sett de spela på förut (eller på många år i vissa fall). tyvärr kunde jag inte uppskatta handbollspropagandan då jag var extremt resultatfokuserad.

och alla ni ’hata göteborg’-signaturer, som ni kanske avslutar all er skrivna korrespondens med, skövde ligger 15 mil öst göteborg. borde ju vara en ansenlig distans för den som inte rör sig utanför tullarna.

men grattis. välförtjänt.

Anonym sa...

Skövdes "supportrar" = 25-åriga killar i ansiktsmålningar

Glenn = Göteborg; därav hata göteborg

Anonym sa...

Laget och fansen visade ingen ringaktning mot Skövde utan enbart ren och skär glädje över sin egen vinst. All respekt till Skövde som gjort en imponerande resa fram till finalen!

Söder glöder!

Anonym sa...

Jupp, handbollsmatchen diskuterades i hockeyforumet(Skövde IK)
Handbollen har en egen tråd där om SM- finalen.

men man skall väl inte begära att Glenn ska känna till allt som händer kring handbollen i skövde...*s*

glenn sa...

skövde-fans 25-åringar? det är nog en komplimang för många som var där, åt båda håll s a s.

man kan VISA sin respekt också i två minuter, sen kan man fira i en vecka efter det. bajen borde ju inte varit tokchockat över att man stod som segrare. men det är lite som att fansen är viktigare än sporten i bajen.

det verkar lovande att man diskuterar handboll i hockeyforumet. kan tänka mig att många som skriver där står med mössan i hand och låter sig imponeras när de kommer till storsta'n. nej, kanske inte har koll på det som händer KRING handbollen i skövde, men handbollen däremot....