fredag 25 maj 2007

Wolodarskis stomipåse

Jag såg Peter Wolodraski kommentera SAS-strejken i SVT:s morgonsoffa. Han tyckte, föga förvånande, att de kabinanställdas strejk var obegriplig. Hans främsta argument tycks vara att på lågprisflygbolagen så har de ännu sämre villkor. Plus, och det var väldigt intressant, alla kabinanställda vill faktiskt inte gå i strejk. Ett påstående han förmodligen har rätt i. Men det är väl föga sensationellt att alla inte tycker lika i en organisation. Han hade inte heller några belägg för att det skulle vara en betydande del som tyckte så, utan tycktes snarare utgå från en s k "perssonsk" intuitiv känsla.

Vidare skriver han:

"Det är bara att gratulera Ryanair och andra lågprisbolag, som i dag kan fylla sina maskiner med misshandlade SAS-resenärer."

"Misshandlade" - sug på den.

Kraven handlar bland annat om att personalen ska få möjlighet att gå på toaletten. Men Wolodarski tror inte att de basala behoven i Maslows behovspyramid är viktiga, eller i a f inte lika viktiga som de villkor den fria "avreglerade" marknaden sätter. Eftersom det inte är lönsamt att kissa får man helt enkelt bita ihop och knipa. Det passar ju ganska bra också eftersom det är så trångt i gångarna på planet att en något ihopsnörpt gångstil kan vara riktigt vägvinnande. Snacka om win-win-koncept.

Kom igen Sverige - nu slutar vi kissa, för lönsamheten, marknadens och Peter Wolodarskis skull.

2 kommentarer:

Hossein Nayebagha sa...

Ärligt talat undrar jag var människor som Wolodarski kommer ifrån. Nämn vilken debatt som helst och han kommer att ta parti för de "onda". Vad är det som driver dessa människor? Varför envisas man med att ALLTID och ALLTID hellre ta förövarnas sida istället för deras offer? Ugh.

glenn sa...

hehe: jag undrar också var wolodarski kommer ifrån. fast jag undrar än mer vart hon den blonderade tv-soffsittaren från svd kommer ifrån. det är en intressant reflektion du gör. jag ska tänka på om man kan generalisera deras ställningstaganden som du gör. det finns ju andra som alltid tar offrens sida också. varför gör de det?