torsdag 17 maj 2007

Stockholm wall of fame och Heidegger


Enligt den tyske filosofen Heidegger (1889-1976) så ska man försöka förstå jaget (Dasein) genom att studera vad det bryr sig om. Man borde enligt denna logik kunna förstå kulturer genom att notera vad de tycker är viktigt. Vad bygger de? Vad bevarar de? Vad visar de upp?

Om du tycker att några turister har titta lite omotiverat konstigt på dig den sista tiden så kan det bero på att man i Terminal 5 på Arlanda numer har en "Stockholm Hall of Fame". Där välkomnas nyanlända med en lång vägg med ca 100 "färgstarka" ur-stockholmare som t. ex. Per Gessle och Colin Nutley strax bredvid Raoul Wallenberg, åtta kändiskockar, en långdistansskridskolegend, 23 designers, Strindberg, sju hår-stylister och en högerytter. Känslan av att välkomnas hem av Meja är svår att formulera i ord. Men de här är alltså vad man visar upp. Gör din egen tolkning utifrån det och tänk på vad andra får för bild av Sverige, när det första intrycket de får är denna vägg.

Bilderna nedan är allt man återfann efter några sydkoreanska turister, som flydde hals över huvud tillbaka in i tullen efter att ha konfronterats med fighting-facet på världens mest omdebatterade handbollspelare.

Big in Japan?
Anitra på skridskor?
Birro - en liten skräll på denna sidan Sverige.
This is my hometown. I swear, you wankers.
Inte Raúl Gonzalez Blanco, jugador del Real Madrid. Våran Raoul är i bättre form.
Pop-tanter.
Hockey på Påskön?
You need to be able to "koka kaffe" to get the Baddaren.
Såskopp.

Beauty in motion.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: