onsdag 7 februari 2007

Croneman krossar allt motstånd

Äntligen någon (Croneman givetvis) som ifrågasätter fotbollskommentatorernas hejdlösa hejarklacksmanér när det gäller att kommentera Henke Larsson. Ja Henke är bra, men det är sååå pinsamt när de hela tiden måste betona hur p o p u l ä r Henke är bland de andra spelarna och fansen. Det är ungefär som att ingen i Manchester överhuvudtaget var intresserad av att titta på eller spela fotboll pre-Henke. Cronis fortsätter med att fråga vart analysen (och proportionerna) var i mediebevakningen i förra veckan om fotbollsvåldet i Italien. Sen rundar han av med en lysande beskrivning av hur intressant en intervju av Peter Jidhe med Annika Lantz är att titta på: inte alls. Kommer Jidhe pissa i Cronemans syrras brevinkast nu? (såg du inte Ulveson & Herngren, är den referensen lite svår)

Appropå Henke så har AB hittat en intervju på ManU TV där Solskjaer berömmer Henke. Men det räcker liksom inte, utan AB får det att framstå som att det är svårt att genomföra träningar eftersom Ronaldo, Giggs och Scholes barar står och gapar åt Henkes konster.

"Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney och Paul Scholes i all ära. På träningarna är det Henrik Larsson som imponerar. – Han gör saker som vi aldrig sett tidigare och vi kan lära oss mycket av honom, säger Solskjaer."

"Scholes i all ära", jo han är ju känd som en riktig bollkonstnär? Synd att man missade att kolla när TV4 direktsände landslagets träningar från Tyskland. (AB satte i o f s betyg på olika delar av träningen, inklusive uppvärmningen, kommer jag ihåg.) Jag funderar på vad det kan vara för saker Henke gör i Manchester som de andra aldrig sett förut och kommer att tänka på intervjun Lasse Winkler gjorde med Henke i Offside nr2, 2002. Kanske är det nåt sånt här:

"Ibland går man in framför försvararen och drar i byxorna. Jag menar, får du tag i paketet då så drar du bara ännnu hårdare."

Måste vara den enda intervjun med Henke som är värd att läsa. Där han säger nåt alltså.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: