fredag 2 februari 2007

Mer Johnny Bråttom

I senaste numret av Offside kommer ytterligare några kultanekdoter med Kållebäcksexpressen. De med korna och spagetti, har man ju hört 1000-tals gånger, men den här var ny för mig:

Johnny är på landslagsläger i Australien. Han och de andra spelarna beställer mat.

De andra vill ha sina biffar "Medium".

Johnny beställer: "Large".

En fantastiskt bra och ambitiös artikel är det i övrigt, skriven av Olof Peronius. Johnny var tydligen klar för Barcelona 1986, men de fick loss Lineker istället. Alex Ferguson, då i Aberdeen, ryckte också i Johnny. Och Johnny lirade i Cannes samtidigt som en 16-årig Zidane plockades upp i seniortruppen. Men Johnny trodde att Zidane bara var en i mängden av "sådana där dribbelgubbar", som är bra på träning men aldrig lyckas på match. Det var han nog inte ensam om att tro, men deras vägar skulle korsas i Intertoto-cupen (av alla j-a cuper!) när Johnny lirade med Frankfurt och Zidane lirade med Bordeaux. Bordeaux vann med 3-0. En fantastisk och märklig karriär gjorde han Johnny, även om han kanske aldrig nådde sin fulla potential på grund av alla mer eller mindre lyckade klubbyten. Hans historia visar att spelet utanför banan är otroligt viktigt för hur man ska lyckas på banan. Spelare kan falla offer för klubbägares och agenters godtycke och girighet.

Hoppas resten av reportagen i Offside kommer i närheten av nivån på den här artikeln. Jag har annars tyckt att artiklarna börjat tappa i kvalitet och att tidningen blivit lite mer ojämn. Reportaget om VM i Tyskland tillförde inget nytt och nådde inte ens upp till korsbanden på reportagen om t ex VM i SydKorea/Japan eller VM 94-specialen. Kanske berodde det på att Patrik Ekwall verkade stå och tjuvlyssna bakom ett duschdraperi i omklädningsrummet under Tysklands-VM, för att sedan återge "skakande" skildringar på ett sätt som vore han krigskorrespondent. Möjligen rapporterade han bara från bloggen Bara ben. Det fanns liksom inte mycket att tillägga efter den dagliga nyhetsrapporteringen den här gången.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: