måndag 5 mars 2007

Sossarna: -OK med flygplanskapning, enligt Malm

Fredrik Malm (Ni vet han som sa: "I Sverige säger människor: USA ut ur Irak. Jag skulle hellre säga: USA in i Iran ") har dragit ett streck mellan två punkter. Det går att köpa en bok på Kommunistiska partiets hemsida (Sanningen som kom bort) där Stalins folkmord tydligen förnekas och eftersom både SSU och Kommunistiska partiets ungdomsförbund (märk väl!) är med och arrangerar Socialistiskt forum i Uppsala så häver Malm, minst sagt indignerat, ur sig följande i UNT:

"Helgen innan socialdemokratin väljer Mona Sahlin till ny partiledare ska de alltså diskutera socialismens kamp mot de besuttna tillsammans med grupper som knäböjer för Kim Jong Il och ser flygplanskapningar som legitim motståndskamp.Den enda rimliga tolkningen är att den ideologiska genomklappningen inom socialdemokratin nu gått så långt att partiets sidoorganisationer sätter sina OK-stämplar på praktiskt taget vad som helst. "

Så se upp för flygplanskapningar och folkmord i nästa socialdemokratiska valkampanj.

För övrigt är det något gulligt, eller nästan rörande, med en folkpartist som talar om "ideologisk genomklappning".

Stig-Björn Ljunggren kontrar dagen efter i UNT på ett lysande sätt, genom att resonera på samma sätt som Malm och kommer fram till slutsatsen att Malm faktiskt är den som sponsrar Kim Jong Il-anhängare mest. Om Forumet:

"//...Och därmed kommer eventuellt skriften Sanningen som kom bort att saluföras, Stalins massmord att försvaras, historieförfalskning hyllas, brigadresor till Nordkorea arrangeras, flygplanskapare andligen finnas med, knäböj inför Kim Jong Il äga rum och stöveltramp höras. Han låter som Per Ahlmark, fast helt utan dennes finess och ärliga uppsyn. Själv tycker jag att Fredrik Malm ska ta konsekvenserna av sin heroiska kamp mot mörkrets krafter och vägra gå till riksdagen. Den beslutande församlingen har nämligen infört ett presstödssystem som innebär att Kommunistiska partiet får drygt 2 miljoner per år i presstöd till sin massmördartidning Proletären, i vilken liberala sanningar och demokratiska självklarheter hädas varje vecka utan pardon. Det innebär att herr Malm sponsrar de kommunistiska spädbarnsätarna med 5 370 kronor, vilket är betydligt mer än vad jag betalar, som har en prenumeration på Proletären, som blott kräver 490 avdragsmöjliga kronor.

Stig-Björn Ljunggren statsvetare, anhängare av ett öppet samhälle"


Man önskar nästan att man gått dit. Men jag kan med ganska stor sannolikhet säga att ovanstående replikväxling förmodligen var Forumets höjdpunkt.

Men lite rätt kanske han hade ändå Malmen för tydligen var det både enligt den här och den här bloggaren väldigt jobbigt att ha med anhängare från det Kommunistiska partiet trots allt.

Slutsats: Nån jävla ordning får det vara även på ett Socialistiskt forum.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: